Magyar vonatkozású helyek/Hungarian places in Australia


Ezen az oldalon olyan linkek találhatók, melyek az Ausztráliában fellelhető magyar vonatkozású emlékhelyeket, épületeket, köztéri és egyéb alkotásokat gyűjtik össze:


Julianus Program
 
A Magyar Diaszpóra Tanács 2012-ben döntést hozott a magyar örökségek és
http://www.nemzetiregiszter.hu/ausztralia-gyujto
emlékhelyek kataszterének megalkotásáról. A program célja, hogy bemutassa a diaszpórában fellelhető magyar értékeket, és ezáltal betekintést nyújtson a világban szétszórtságban élő magyar közösségek identitásmegőrző munkájába, mellyel hozzájárultak az egyetemes magyar kultúra gyarapításához.
Ahhoz, hogy egy érték bekerüljön a program kataszterébe, nem kell mást tenni, mint a mellékelt adatlapot kitölteni és néhány fotó vagy egy rövid videó dokumentációval elküldeni a julianus@kim.gov.hu e-mail címre. Az eddig a bekerült emlékhelyek a képre kattintva megtekinthetők. 
További magyar vonatkozású helyszínek találhatók az alábbi weboldalon belül is: Magyar Negyed - Ausztrália
http://monumentaustralia.org.au/searchEzen az angol nyelvű weboldalon is sok magyar vonatkozásű emlékmű található, leírással, pontos GPS koordináta megadással. 
A 'Hungarian' keresőszóval az alábbi helyszíneket adja ki: Monument Australia.Buda Historic Garden
Buda Historic Garden

Victoria államban, Castlemaine-ben található a ma már ausztrál kézben lévő, de egykor magyar tulajdonosok által Buda névre keresztelt ház, mely a mai napig aktívan működik és színesíti a helyi és az oda látogatók életét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése